autoservis.boyski@gmail.com   +385 52 867 244 | +385 91 253 6363

Priča o FlashLube-u

Priča o FlashLube-u

Iako je auto-plin kao gorivo s najvećim rastom korisnika u Hrvatskoj, još uvijek se u servisima za ugradnju auto-plin instalacije pojavljuju vlasnici automobila zabrinuti za utjecaj auto-plina na rad motora. Dobro je ponoviti da auto-plin ima povoljan utjecaj na motor automobila kao što su:

tiši i mirniji rad motora

  • vijek trajanja motora povećava se za oko 35%

  • potpuno sagorijevanje smjese plin-zrak u cilindrima motora ne dovodi do gubitka goriva u ispušnim plinovima

  • veća trajnost ulja u motoru (duže vremena zadržava vlastite karakteristike, jer se ne razgrađuje s benzinom)

  • udvostručuje se vijek katalizatora i lambda sonde

  • čišći ispušni plinovi

  • niži troškovi održavanja vozila

  • duži period izmjene ulja i svjećica


Sagledavajući sve prednosti, zaključujmo, da je auto-plin definitivno gorivo budućnosti, uz relativno brz povratak uloženih sredstava zbog niske cijene goriva. No, nažalost, pokazalo se da neki vlasnici ipak imaju razloga za zabrinutost, jer osim do sada poznatih negativnih strana ugradnje plinske instalacije kako što su neznatno smanjenje snage motora i povećanje potrošnje od oko 10%, kod automobila Japanskih proizvođača i nekih Ford modela može doći do ozbiljnijeg oštećenja glave motora.

Razlozi mogućeg oštećenja auto-plin može izazvati jer je suho gorivo tj. za razliku od benzina ne sadrži u svojem sastavu niti jedan aditiv protiv trošenja ventila i ležišta ventila, koje postoje u benzinu. Auto-plin kod sagorijevanja u cilindru motora, ima veći broj oktana (112) i stvara dalekoveću temperaturu prilikom sagorijevanja što je dodatno opterećenje za vruće i suhe ventile i njihova ležišta.

Manjak podmazivanja ventila plus visoka temperatura sagorijevanja auto-plina, kod vozila Japanskih proizvođača, često može rezultirati preuranjenim kvarom ispušnih ventila zbog fenomena zvanog Povlačenje (Padanje) ležišta ventila, koji nastaje zbog djelovanja korozije i nagrizanja ležišta ventila. U slučaju takvog kvara glavu motora potrebno je zamijeniti ili popraviti. Ukoliko se već kod ugradnje auto-plina vodi o ovom problemu računa, uspješno ga je moguće eliminirati.Kakomožete biti sigurni da ste zaštitili motor vašeg automobila od oštećenja glave motora?Autoservis BOYSKI nakon višegodišnjeg iskustvau servisiranju i ugradnji plinskih uređaja za automobile prvi u Hrvatsku uvodi ulja Flashlube, vodećeg Australskog proizvođača aditiva za nadomjestak i poboljšanje sastava goriva koji u Europi zauzima prvo mjesto po udjelu na tržištu.

Specijalno ulje za motore sa ugrađenim auto-plinom, znatno će smanjiti ili eliminirati probleme kod povlačenja ležišta ventila kod Japanskih automobila i nekih Ford modela. Ulje čisti i kontrolira ležište ventila, a njegovim korištenjem smanjeno je priljepljivanje ventila uz ležište, također jednog od uzroka oštećenja ventila i ležišta ventila.

Flashlube ulje za zaštitu ventila povećati će životni vijek ventila i ležišta, te smanjiti koroziju i nagrizanje kod "problematičnih" automobila, a uz već poznate i gore navedene prednosti kod ugradnje auto-plina, produžiti će ukupan vijek trajanja motora automobila.

Uz brojne svjetske nagrade, preko 170.000 instaliranih kitova za podmazivanje, sa stalnim porastom prodaje i pozitivnim reakcijama od stane servisera i krajnjih korisnika sustav dokazuje svoju pouzdanost, a od sada ga je moguće nabaviti i na Hrvatskom tržištu.